اتوبوس دیابت به راه افتاد
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش ایرنا، این اتوبوس كه از میدان پالیزی تهران حركت خود را آغاز كرد فعلا به مدت یك هفته از ساعت 10 صبح جنب شهرداری منطقه هفت تهران توقف می كند و به تمام مراجعه كنندگان خدمات رایگان ارایه می دهد.

در این اتوبوس، پیشگیری از دیابت برای تمام مردم آموزش داده می شود و همچنین آزمایشگاه غربالگری و آزمایش های تخصصی دیابت نیز در این اتوبوس پیش بینی شده است.

آموزش ارتقا كیفیت زندگی و مراقبت بهتر برای بیماران دیابتی و اطلاع رسانی در حوزه دیابت و سلامت از دیگر اقدامات و خدمات قابل ارایه در این اتوبوس است.

دكتر ' محمد مهدی گلمكانی ' مدیر كل سلامت شهرداری تهران در آیین افتتاح این اتوبوس در جمع خبرنگاران با بیان اینكه 50 درصد بیماران دیابتی از بیماری خود خبر ندارند اظهار داشت‌: هدف اصلی از راه اندازی اتوبوس دیابت، فرهنگ سازی و ایجاد حساسیت بین آحاد جامعه در خصوص بیماری دیابت است.

گلمكانی گفت:‌ دیابت بیماران خود را از بین افراد كم تحرك، مبتلایان به استرس زیاد و كسانی كه تغذیه و شیوه زندگی نامناسبی دارند، انتخاب می كند به همین علت اطلاع رسانی و دادن آگاهی به این افراد گام بزرگی جهت پیشگیری از بیماری خاموش دیابت است.

وی اظهار داشت:‌ توقف اتوبوس دیابت در اكثر مواقع در مناطق محروم تهران است زیرا مردم این محلات دسترسی كمتری به خدمات پزشكی دارند.

' محمود منیعی'‌ معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری منطقه هفت نیز در جمع خبرنگاران ، در دسترس بودن ارایه خدمات در حوزه سلامت و فرهنگ سازی در امر پیشگیری از دیابت برای عامه مردم را از اهداف طرح اتوبوس دیابت عنوان كرد.

منیعی اظهارداشت‌: اتوبوس دیابت با توقف در محلات مختلف تهران، دسترسی آندسته از شهروندان را كه در محلات، توانایی رفت و آمد به خانه های سلامت را ندارند، آسان تر می كند.

** چه كسانی در اتوبوس دیابت به مردم خدمات رسانی می كنند؟

دكتر 'بیژن عموییان ‌' مدیر اداره سلامت شهرداری هفت، در پاسخ به این سوال كه در این اتوبوس چه كسانی به مردم خدمات رسانی می كنند؟ گفت:‌ در اتوبوس دیابت پزشك، پرستار، متخصص تغذیه و آموزش دهنده دیابت حضور دارند و به مردم به صورت رایگان خدمات رسانی می كنند.

عموییان گفت‌: تیم حاضر در این اتوبوس در صورتیكه مراجعه كننده به دیابت مبتلا باشد، وی را به مراجعی از جمله انجمن دیابت برای آموزش جهت ارتقای كیفیت زندگی و همچنین مراكز درمانی دیگر راهنمایی می كنند.

وی گفت‌:‌ اگر مراجعه كننده، در معرض ابتلا به دیابت باشد نیز بسته های آموزشی پیشگیری از این بیماری را دریافت می كند.

** آموزش، اساس درمان دیابت است

دكتر ' امیر كامران نیكوسخن '‌عضو فدراسیون بین المللی دیابت نیز با تاكید بر اینكه آموزش در دیابت نهادینه نشده است اظهارداشت:‌ این در حالی است كه آموزش، اساس درمان دیابت است.

نیكوسخن گفت‌: بیماری دیابت و كنترل آن به مشاركت بیمار در امر درمان بستگی دارد و اگر بیمار دیابتی آموزش های لازم را فرا نگیرد دچار عوارض این دیابت از جمله مشكلات زخم پا و عوارض كلیوی و قلبی می شود.

وی گفت‌: هر دیابتی در وهله نخست حداقل به 15 ساعت آموزش نیاز دارد این در حالی است كه نبود آموزش به دیابتی از جمله مشكلات كنترل این بیماری در كشور است.

نیكو سخن اظهارداشت:‌ در كشورهای توسعه یافته، اگر بیمار دیابتی آموزش نبیند نمی تواند از خدمات بیمه ای استفاده كند این در حالی است كه بیمه های كشورمان هنوز هزینه های آموزش را تقبل نكرده اند.

وی اضافه كرد: ‌راه اندازی این اتوبوس هر چند به صورت نمادین است اما حداقل، پیام رسان نهادینه كردن فرهنگ آموزش در دیابت است.

دكتر '‌ كورش اعتماد '‌ مشاور معاون بهداشت و رییس واحد بیماری های غیر واگیر نیز اظهار داشت‌:‌ هر چند بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود خبر ندارند تا اقدامات كنترلی را انجام دهند اما آندسته از بیمارانی كه از دیابت خود نیز اطلاع دارند نیز در اكثر مواقع از مراقبت خوبی برخوردار نبوده و آموزش های لازم را فرا نگرفته اند.

دكتر اعتماد اظهار داشت:‌ در زمان حاضر پرونده الكترونیك برای دیابتی های 16 استان كشور در حال تهیه است كه در این راستا روند بیماری این افراد تحت پیگیری قرار گرفته و در صورتیكه به متخصص نیاز داشته باشند فرایند معرفی آنها صورت می گیرد.

به گزارش ایرنا ، سازمان اتوبوس رانی، انجمن دیابت و شركت نوونوردیسك از جمله سازمان های همكار در طرح اتوبوس دیابت است.

بر اساس این گزارش اتوبوس دیابت شامگاه گذشته با حضور مسوولان وزارت بهداشت، شهرداری تهران و سایر دست اندركاران مربوطه مقابل شهرداری منطقه هفت تهران شروع به كار كرد.

به گفته دكتر ' اسدالله رجب '‌ رییس هیات مدیره انجمن دیابت بیش از هشت درصد جمعیت ایران یعنی رقمی بالغ بر پنج میلیون و 500 هزار نفر به دیابت مبتلا هستند.

براساس جدیدترین برآوردهای فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) هم اكنون بیش از 285 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا هستند و تا سال 2030 شمار مبتلایان به این بیماری به 438 میلیون نفر خواهد رسید این در حالی است كه كمتر از سه دهه پیش شمار بیماران مبتلا به دیابت فقط 30 میلیون نفر بود.

گزارمیز ** 1776 **1569





:: برچسب‌ها: کانادا , خیابان , مرخصی ,
:: بازدید از این مطلب : 151
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: